Gratis verzending in België & Nederland vanaf € 100,-

By Falengreen

Welkom bij onze exclusieve en hypoallergene haarcosmetica lijn, "by Falengreen".

Deze compacte reeks is speciaal ontworpen voor veeleisende gebruikers die milieuvriendelijke en duurzame producten wensen. Na meer dan 15 jaar ontwikkeling in samenwerking met The Danish Technological Institute streven wij een professioneel resultaat na, telkens wanneer u de producten gebruikt. Wij maken geen toegevingen aan de kwaliteit van de ingrediënten.

Het streven naar hoogwaardige producten maakt dat het gamma gecertificeerd werd door: Asthma and Allergy Denmark, The Nordic Ecolabel en AllergyCertified. Deze producten voegen vocht en bescherming toe en worden aanbevolen voor de dagelijkse verzorging van zowel natuurlijk als gekleurd haar. We raden ze ook sterk aan voor lichaamsreiniging.

Met vriendelijke groeten,

Dorte Falengreen

Stichter en directeur "by Falengreen"

"by Falengreen" CERTIFICATEN:

Alle producten in het "by Falengreen" gamma hebben een milde en zachte pH waarde. Scandinavische dermatologen raden deze producten aan bij mensen met allergieën of gevoelige huid en/of hoofdhuid, omdat ze weten dat we enkel ingrediënten van de allerhoogste kwaliteit gebruiken.

Wat maakt By Falengreen zo uniek:

 • Aanbevolen voor mensen met allergieën
 • Vrij van parfum
 • Vrij van siliconen
 • Zonder hormoonverstoorders
 • Uitermate zacht voor de huid
 • Milieuvriendelijk
 • Duurzaam, zuinig in gebruik
 • Bruikbaar voor alle gezinsleden

By Falengreen wordt officeel gecertificeerd als eco label en anti-allergische haarcosmetica lijn door:

Het Nordic Swan-ecolabel

Dit is het is officiele EU milieuschema als type 1 Ecolabel, waarbij fabrikanten stalen en documentatie moeten leveren om aan te tonen dat hun producten voldoen aan de criteria met betrekking tot milieu, klimaat, gezondheid en prestaties.

Deze criteria zijn vastgesteld door nationale organisaties binnen de EU-lidstaten, onder toezicht van de Europese Commissie.

Het Nordic Swan-ecolabel heeft een levenscyclusperspectief: belangrijke milieuproblemen die in aanmerking worden genomen bij de ontwikkeling van de Nordic criteria zijn:

 • Energieverbruik
 • Klimaataspecten
 • Watergebruik
 • Herkomst van materialen
 • Gebruik van chemicaliën
 • Gevaarlijk afvalwater
 • Verpakking
 • Afval

Allergy Certified - One World - One Label

Allergy Certified is een internationale organisatie opgericht in Denemarken. Leden van de European Society of Contact Dermatitis, die ons toegang geeft tot recent onderzoek naar huidallergie, parfum, conserveermiddelen en andere problematische ingrediënten.

Wanneer u producten kiest die het label dragen, kunt u er zeker van zijn dat er toxicologen alle ingrediënten hebben doorlopen en een risicobeoordeling hebben gemaakt.

Allergy Certified is een goedgekeurd label in de hele wereld, en wordt gebruikt in Sydney, Kopenhagen, Hamburg, Tokio, Parijs, london, Havana en Helsinki.

Wanneer je het label ziet op een product kun je er zeker van zijn dat er een minimaal risico is op allergieën: er werd gekeken naar de concentraties en zuiverheid van grondstoffen om ervoor te zorgen dat er een minimum percentage ingrediënten is om uw huid te beschermen tegen allergenen.

"by Falengreen" WETENSCHAP:

Contactallergie

Contact met chemische stoffen, deze dringen binnen door je poriën en in je kleine bloedvaten, juist onder je huid. Eens ze in je bloedbaan zitten, kunnen ze je ganse lichaam rondreizen. De huid barrière bestaat uit een dunne laagje vet, water en huidcellen die je huid beschermen. Bij beschadiging door contact met chemische stoffen, gaat je huid rood worden en opzwellen. Deze symptomen kunnen een reactie zijn op chemische stoffen die je niet kan verdragen. Dit type van allergieën noemt men contact allergie.

(Bron: kemienidinhverdag.dk)

Meer dan 90 allergenen

Volgens het Deense Informatie Centrum van haarkappers, zijn er ongeveer 90 verschillende allergene stoffen in de haarkappersindustrie, waaronder kleurstoffen, parfum, geurstoffen en bewaarmiddelen, de meest gekende en meest schadelijke. Al deze chemische stoffen kunnen contactallergie veroorzaken.

(Bron: Viden center for frisører)

Met "by Falengreen" proberen we niet alleen de allergenen te vermijden maar ook hormoonverstoorders en kankerverwekkende stoffen. "Hormoonverstoorders worden ervan verdacht om verschillende ongewenste effecten te veroorzaken, zoals laag aantal zaadcellen bij jongens en een vroege puberteit bij meisjes."

(Bron: Forburgerrådet Tæk Kemi)

Professioneel salon?
Meld je aan voor onze professionele producten en groothandelsprijzen.