Gratis verzending in België & Nederland vanaf € 100,-

By Falengreen

Welkom bij Falengreen

By Falengreen is een gecertificeerd luxe haarverzorgingslijn met meer dan 15 jaar aan onderzoek. Wij bieden u de ingrediënten aan met het laagst mogelijke allergie-risico, met respect voor de kwaliteit van de lucht en de aarde.

By Falengreen is een unieke en compacte lijn die u op intelligente manieren kunt mixen. Het hele gamma is met lage pH (iets minder dan pH5), dus alles is mild en heerlijk om mee te werken.

Wat By Falengreen zo uniek maakt, is dat we u een anti-allergische en eco-vriendelijke lijn kunnen aanbieden waarbij uw haar en huid toch de hydratatie krijgt die er nodig is.

Ervaar de schoonheid van werken met een productlijn die u vanuit uw hart kunt aanraden aan uw klanten. Voor meer info scroll verder.

Wens je meer info? Contacteer ons via:

Deze nieuwe lijn, waar de focus ligt op luxe en u een documentatie hebt over wat u elke dag op uw haar en lichaam gebruikt, is verpakt in een uniseks design, dat werd gekozen om positief op te vallen zowel in uw kapsalons als in uw badkamer.

De aparte groene kleur in de "F" van het logo is voor specifieke redenen gekozen en staat voor:

 • Hemel
 • Oceaan
 • Diamanten
 • Innerlijke rust

Allergy Certified - One world - One label

Allergy Certified is een internationale organisatie opgericht in Denemarken en lid van de European Society of Contact Dermatitis.

Deze organisatie geeft ons toegang tot recent onderzoek naar huid, allergie, parfum, conserveermiddelen en andere problematische ingrediënten. Wanneer u producten kiest die het label dragen, kunt u er zeker van zijn dat toxicologen alle ingrediënten hebben doorlopen en een risicobeoordeling hebben gemaakt. Zij kijken naar de concentraties en zuiverheid van grondstoffen om ervoor te zorgen dat er een minimum percentage ingrediënten is om uw huid te beschermen tegen allergenen. Je wordt zelden geboren met allergie, maar meer en meer mensen krijgen allergie reeds op jongere leeftijd.

Allergy Certified is een goedgekeurd label in de hele wereld, en wordt gebruikt in Sydney, Kopenhagen, Hamburg, Tokio, Parijs, London, Havana en Helsinki. Wanneer je het label hieronder ziet op een product kun je er zeker van zijn dat er een minimaal risico is op allergieën.

Het EU Ecolabel

Dit is een officieel EU milieuschema en is ook een type 1 Ecolabel.

Fabrikanten moeten stalen en documentatie leveren om aan te tonen dat hun producten voldoen aan de criteria met betrekking tot milieu, klimaat, gezondheid en prestaties. Deze criteria zijn vastgesteld door nationale organisaties binnen de EU-lidstaten, onder toezicht van de Europese Commissie.

Het Nordic Swan-ecolabel heeft een levenscyclus perspectief en is herkenbaar door onderstaand logo. Belangrijke milieuproblemen die in aanmerking worden genomen bij de ontwikkeling van de Noorse criteria zijn:

 • Energieverbruik
 • Klimaataspecten
 • Watergebruik
 • Herkomst van materialen
 • Gebruik van chemicaliën
 • Gevaarlijk afvalwater
 • Verpakking
 • Afval

Allergie

Onze huid is ons grootste orgaan. Zorg er vanaf dag één goed voor en voorkom allergie. Dat is wat we onszelf verplicht zijn.

Cijfers voor huid allergie evolueren zeer snel. Voorbeeld: in het verleden noemden we parfum allergie de ziekte van een oude vrouw. Tegenwoordig zijn het beide geslachten en alle leeftijden die allergisch zijn voor parfum. Dit is jammer, omdat huid allergie een chronische ziekte is die de kwaliteit van leven kan verminderen en je er voor het leven mee moet leven.

Wat is huidallergie?

Huid allergie (ook contactdermatitis genoemd )is een allergie die u kunt krijgen wanneer u in direct huidcontact met allergenen bent. Deze allergenen kunnen chemische ingrediënten zijn zoals parfum, ppd (haarkleur en zwarte hennatatoeages), formaldehyde en methylisothiazolinon (conserveringsmiddelen).

Zijn allergieën erfelijk?

Iedereen kan huid allergie krijgen, dit soort allergie hangt vooral af van waar je aan wordt blootgesteld in plaats van wat je erft. Hoe meer u of uw kinderen worden blootgesteld aan de allergenen, des te groter het risico. Enkele jaren geleden werd huid allergie alleen waargenomen bij volwassenen, maar nieuwe onderzoeken tonen aan dat meer kinderen deze allergie beginnen te krijgen op jongere leeftijd.

Hoe ontstaat allergie op de huid?

Je lichaam bevat T-cellen - in de volksmond noemen we ze immuun cellen. Deze reageren als ze merken dat ze de huid moeten verdedigen tegen externe ingrediënten zoals parfum, slechte conserveer middelen of etherische oliën. Als u allergisch bent geworden voor geur, zullen de T-cellen dit onthouden. Dit betekent dat zelfs als je dan een heel lange pauze houdt in het gebruik van de geur en dan opnieuw wil proberen, deze T-cellen zeggen: "wauw, nu komt het ingrediënt weer op de huid, waar we niet van houden - we kunnen beter reageren!" De reactie van deze cellen laat jeuk, met eczeem of ander ongemak achter.

Vanwege het T-cellen geheugen is huid allergie daarom chronisch. Daarom raden we aan om de ontwikkeling van huid allergie te voorkomen. Dit is alvast veel aangenamer dan de gevolgen te moeten 'genezen'.

Geuren, natuurlijk en synthetisch

Er zijn 29 goedgekeurde geuren in de kappersindustrie, sommige zeer schadelijk, andere wat minder.

By Falengreen producten nr. 3 en nr. 7 met milde parfums bouwen eigen synthetische moleculen op om meer controle te hebben op mogelijke allergische reacties. Doordat er slechts 0,02% parfums zijn, worden we nog steeds goedgekeurd als mild en Ecolabel.

6 februari 2020, door Stef Persico
Professioneel salon?
Meld je aan voor onze professionele producten en groothandelsprijzen.